Σετ Ιμάντα Χρονισμού INA

Σετ Ιμάντα Χρονισμού INA

In Stock

Περιγραφή

Ο μηχανισμός χρονισμού εγγυάται την ακριβή διαδικασία καύσης στον κινητήρα και εγγυάται την ακριβή γωνία κίνησης του εκκεντροφόρου, ο οποίος ανοίγει και κλείνει τις βαλβίδες την κατάλληλη στιγμή. Προϋπόθεση για σταθερά ακριβείς «χρόνους ελέγχου» είναι η σταθερή τάση του ιμάντα χρονισμού με τους τεντωτήρες και τις τροχαλίες παραμόρφωσης.

Εάν ο ιμάντας φέρεται ή η ένταση του ιμάντα μεταβάλλεται, ο εκκεντροφόρος δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί με ακρίβεια. Το αποτέλεσμα: Ο κινητήρας δεν λειτουργεί πλέον σε πλήρη ισχύ. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να ”πηδήξει” δόντια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε πλήρη ζημιά του κινητήρα. Εκτός από αυτόν τον κίνδυνο, οι απαιτήσεις όλων των εξαρτημάτων του ιμάντα έχουν αυξηθεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια.
Τα υψηλότερα φορτία στο χώρο του κινητήρα και το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σημαίνουν ότι τα συνεργεία αυτοκινήτων πρέπει συνήθως να αντικαταστήσουν όλα τα εξαρτήματα κίνησης ιμάντα ταυτόχρονα στο πλαίσιο των διαστημάτων που καθορίζει ο κατασκευαστής του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται οι επακόλουθες ζημιές και τα υψηλά κόστη επισκευής. Εκτός από τον ιμάντα χρονισμού , τις τροχαλίες και τους τεντωτήρες το KIT της INA περιέχει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα επισκευής που χρειάζονται για αντικατάσταση.

Σημείωση: Εάν η αντλία νερού οδηγείται επίσης από τον ιμάντα χρονισμού, συνιστάται η αντικατάσταση του. Οι ιμάντες χρονισμού INA KIT διατίθενται με την κατάλληλη αντλία νερού.